Ismételten sikeres PCI DSS megfelelés

Újabb eredményes bankkártya adatbiztonsági audit az Auchan Magyarországnál

2019. november 29., Budapest – Az AperSky Tanácsadó Kft. ismét sikeres PCI DSS auditot hajtott végre az Auchan Magyarország Kft.-nél, a vállalat POS-en és interneten történő bankkártya elfogadási tevékenységére vonatkozóan.

A közös munka során az Auchan, az AperSky és az online áruházat fejlesztő és üzemeltető Loginet Kft. munkatársainak együttműködése tette lehetővé, hogy az Auchan idén is megőrizhesse a PCI DSS megfelelési minősítést.

Az Auchan Magyarország Kft. a hazai kereskedelmi piac egyik vezető cége, mely 1998-ban nyitotta meg első üzletét, azóta is úttörő szerepet vállalva az innovatív kereskedelmi megoldások bevezetésében.

A 2008-ban alakult, magyar tulajdonú AperSky Tanácsadó Kft. Magyarországon jelenleg az egyetlen hazai hátterű QSA minősítésű auditor cég, amely teljes körű bankkártyákhoz kapcsolódó informatikai biztonsági tanácsadást, felkészítést és PCI DSS tanúsítást nyújt a bankkártya iparágban.

Mivel a PCI DSS szabvány alapú helyszíni audit a kártyatársaságok által meghatározott tranzakciós szintek alapján a kereskedelmi cégek számára is kötelező, így az AperSky Kft. az Auchan Magyarország Kft.-nél idén is sikeres PCI DSS auditot hajtott végre, amely december elején fejeződött be.

A kártyatársaságok 2006-ban a PCI Security Standard Council (PCI SSC) létrehozásával egyetemben megalkották a PCI Data Security Standard-ot (PCI DSS), amely előírásainak minden olyan szervezetnek meg kell felelnie, amelyik bankkártya adatot kezel, tárol vagy továbbít. Az érintett szervezetek számára a PCI DSS auditot éves szinten meg kell újítani.

Az Auchan Magyarország Kft. már a 2018-as évben elvégezte a tanúsításhoz szükséges felkészülést, amelynek köszönhetően először a tavalyi évben, majd 2019-ben is sikeresen lezárult a minősítési folyamat, melyben az AperSky Kft. auditorai és az Auchan munkatársai mellett az online webáruházat fejlesztő és üzemeltető Loginet Kft. szakértői is részt vettek, elsősorban a front-end környezet még biztonságosabb működésének megvalósításával.

Az Auchan Kft. ezzel a megfeleléssel teljesíteni tudta a Corporate Auchan PCI DSS megfelelésre vonatkozó követelményét is, amely a vállalatcsoport valamennyi tagjára vonatkozó elvárás.

Az adott területen működő, az EU piacon aktív vállalkozások számára elengedhetetlen a szükséges nemzetközi minősítések megszerzése, hiszen ezekkel jelentős üzleti versenyelőnyhöz jutnak a versenytársakkal szemben a kereskedelmi piacon, másrészt biztosítják az ügyfelek adatainak biztonságos kezelését.

A három cég együttműködésének és az általuk birtokolt szakmai tapasztalatoknak köszönhetően a megfelelési projekt ismét sikeresen zárult, biztosítva az Auchan számára a már megszokott rugalmas, ügyfél centrikus szolgáltatás mellett a magas biztonsági szint nyújtását is.




Kiemelt tudásbázisaink


Ismerje meg a Qualys integrált biztonsági megoldásait!

Tovább »
_________________________________
Tudjon meg többet a PCI DSS megfelelésről!

Tovább »
Minősítéseink
Kiemelt partnereink





© AperSky Tanácsadó Kft. - 2012.